Home » Herpak de regie van jouw leven » Laat de angst voor ‘wat-als’ los

Laat de angst voor ‘wat-als’ los

door | 23 mei, 2023 | Herpak de regie van jouw leven

De situatie breekt haar inmiddels op, ze is moe en ze durft zelfs niet meer haar grenzen aan te geven. Ze is bang voor de gevolgen. Ze is er klaar mee maar echt de stap zetten durft ze niet. Wat als dit, wat als dat..

Ik zie en hoor het vaker.. mensen die zich zo laten beïnvloeden door hun omgeving. Uit angst voor bepaalde consequenties kiezen ze niet voor wat ze echt willen.

Ze heeft haar eigen bedrijf. Ze is gepassioneerd over haar werk en ze is succesvol. Ze opent binnenkort een tweede bedrijf. Haar team van medewerkers groeit. Nu worstelt ze met een werknemer die vanaf het begin bij haar werkt. De werknemer is direct en komt autoritair over. Ze walst soms echt over de andere collega’s heen.

Ze heeft meerdere pogingen gedaan om duidelijk te maken aan de werknemer wat ze anders wil, echter veranderd het niet. Ze is bang dat als ze echt eerlijk is, de werknemer weg gaat en een andere goede werknemer met zich mee neemt.

Kortom, ze is bang voor de gevolgen.

Herkenbaar toch?

Hoe vaak kiezen we voor angst voor de gevolgen in plaats van te kiezen wat we echt willen? We zijn in onze gedachten al zoveel stappen verder en halen er allerlei nare scenario’s bij.

De kans is groot dat het ook zo gaat lopen. Haar aandacht, haar gedachtes, haar gevoel ligt volledig bij die angst.

Wat zou er gebeuren als ze die belemmerende gevoelens, gedachtes en angsten zou gaan loslaten?

Wat zou er gebeuren als ze positieve gevoelens en gedachtes zou gaan terughalen?

Dan zou ze zich gaan richten op haar kracht, op moed, vastberadenheid, succes, zelfvertrouwen, besluitvaardigheid, zelfrespect, optimisme, acceptatie en eerlijkheid.

Voel je de shift? Deze voelt toch veel krachtiger en fijner?

Als zij hier dagelijks op gaat richten zal de aandacht en focus liggen op het positieve en zal het steeds makkelijker worden om andere stappen te zetten. Ze zal zichzelf krachtiger gaan voelen.

De angst wordt minder gevoed door belemmerende gevoelens en overtuigingen.

Het gaat haar zelfs lukken om de situatie voor te stellen dat ze duidelijk en eerlijk is naar de werknemer toe. Ze krijgt er steeds meer plezier in!

Na een tijdje belt ze me op om te vertellen dat ze haar werknemer toch heeft aangesproken. Het was een super fijn gesprek! Ze was duidelijk, krachtig, eerlijk en met respect is de boodschap overgekomen. De werknemer reageerde heel positief en zag in wat ze kan veranderen.

“Poeh, wat heb ik moeilijk gedaan he?” Zegt ze! 😊

Dat is waar het bij de Body Mind Release methode om gaat! Met de unieke loslaat en terughaal methode zal jij het vertrouwen en het geloof ervaren en die stappen durven zetten die goed voelen voor jou.

De uitkomst pakt dan zoveel beter uit dan je ooit had gedacht!

Laat jij je vaak belemmeren door “wat als” gedachtes of juist niet? Stuur me een reactie, ik ben erg benieuwd!

Over mij

In mijn blogs deel ik met veel plezier mijn eigen reis van persoonlijke groei en ontwikkeling. En neem ik situaties, uit mijn coachpraktijk, mee waarbij het thema “herpak de regie van je leven” centraal staat.

Lees hier mijn meest recente artikelen

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin