De Body Mind Release methode

Ervaringen van anderen

In het verleden heb ik verschillende behandelingen gehad binnen de hulpverlening. Niets wat voor mijzelf het gewenste resultaat had.

Toen Marieke mij vertelde over Body Mind Release was ik gelijk enthousiast. Ik begon aan het traject zonder verwachtingen. Ik zal wel gaan ervaren wat het me zou brengen. Gaandeweg merkte ik wat voor positief effect het op mij had! De methode liet mij groeien en maakte mij krachtiger. Ik ervaar nu minder druk en dit kan ik goed toepassen in mijn dagelijks leven.

De begeleiding van Marieke heb ik hierin als confronterend ervaren, maar vooral als warm prettig en open. Marieke heeft geen oordeel. Ze is er tijdens het hele traject voor je. Ze heeft passie voor wat ze doet en hier staat ze ook voor. Ze doet wat ze zegt en zegt wat ze doet.

Marieke maakt met de Body Mind Release methode voor mij echt verschil t.o.v. eerder behandelingen waarin veel praten leidend was. Ze heeft mij een tool gegeven om negatieve mindset om te buigen naar positieve mindset.

Niet praten maar doen!

Marieke past haar fijne en betrokken begeleiding op een zeer plezierige manier toe.

Ik raad iedereen de Body Mind Release methode bij Marieke aan!

Als het leven even niet zo lekker loopt in je leven. Wat je niet meer dient, moet je loslaten!

-Miranda

Na een aantal heftige gebeurtenissen in mijn directe omgeving ben ik in de zorgen voor modus gegaan. Dit resulteerde in dat ik voor iedereen aan het zorgen was behalve voor mijzelf. Het werd een soort overleven. Vol hoofd, geen keuzes meer kunnen maken, geen energie.

Via mijn werk kwam de aanbieding om Body Mind Release te volgen. Dit sprak mij er aan omdat het vooral heel praktisch beschreven werd. Niet praten, maar doen.

Door de coaching ben ik weer voor mijzelf gaan kiezen en heb ik de energie weer teruggevonden. Hierdoor help ik vooral mijzelf en kan ik de andere weer meer bieden. Ik kan weer vooruit denken en plannen maken met mijn dierbaren.

Marieke is erg fijn om mee te werken. Vanaf het eerste moment voelde ik mij op mijn gemak bij Marieke. Ze wist precies wat ik nodig had om weer mijzelf te worden/zijn.

Ik raad het iedereen aan die praktisch is ingesteld en positief in het leven wil staan.

-Saskia

Sinds het overlijden van mijn moeder, 15 jaar geleden, ben ik me erg bewust van mijn ‘body’ en ‘mind’ en wat ze met elkaar doen.

Ik stapte redelijk blanco meer zeker geïnteresseerd in het traject.

Het Body Mind Release traject heeft mij veruit het meeste gegeven van alles wat ik in de loop der jaren heb geprobeerd. Alles is bevrijd in mij!

Het heeft mij veel inzichten gegeven in mezelf. Je moet het namelijk allemaal zelf doen. Marieke is daar om je de juiste vragen te stellen en te begeleiden. Ze is erg goed in jou een spiegel voorhouden, wat erg fijn is en soms ook confronterend is.

Er is veel veranderd omdat IK ben veranderd. Ik ben relaxter geworden, minder nadenken en meer accepteren.

Op dit moment ben ik nog druk doende met het her-programmeren maar het voelt nu al zoo goed!

Dit traject is een aanrader voor een ieder die aan zichzelf wil werken, die vast zit in het verleden en door wil.

-Didi

“Toen ik de linkedin oproep van Marieke las heb ik niet lang nagedacht en me direct aangemeld als kandidaat. We kenden elkaar van eerder. De bewondering voor haar stap wat anders te gaan doen vorig jaar was mede reden voor mij om juist met Marieke het coaching traject te gaan doen.  

In een heel prettig gesprek vertelde Marieke over de Body Mind Release methode. Deze methode past erg goed bij mij; het is vooral doen, zonder al te veel analyse zelf te hoeven doen.  
Aangezien ik zelf een doener ben en daarbij normaal gesproken ook veel probeer te analyseren, bracht Body Mind Release mij weer een stap verder.

Ik vond het traject fijn. Duidelijke opdrachten, goed verwachtingsmanagement (de eerste is soms even doorbijten), fijne begeleiding. Door in een vast ritme elkaar te zien en dan heel mooi actualiteit mee nemen in de wekelijkse gesprekken. De tijd vloog voorbij.

Mijn toekomstbeeld is nog rooskleuriger geworden. Ik had al wel het besef dat je er zelf alles van kan maken wat je wilt. Ik ben nu ook echt in actie gekomen, de angst voorbij! Mijn instelling is wat dat betreft behoorlijk beter geworden. Ik heb me in de afgelopen periode gericht op nieuwe dingen en waarschijnlijk maak ik binnenkort een grote carrière switch. Missie geslaagd!  

 Dit had ik niet kunnen doen zonder de bezielende begeleiding van Marieke.

Met veel aandacht voor de zaken die in zo’n traject langs komen maakte dat ik het een hele fijne periode heb gevonden.

Marieke is een professionele coach met een zeer prettige en duidelijke werkwijze. Er is veel aandacht voor actualiteit die dan ook nog weer eens goed terug komt in het doorwerken van de wekelijkse opdrachten. Het stralende enthousiasme van Marieke werkt daarbij ook nog eens aanstekelijk.  

Dankjewel Marieke voor je professionele begeleiding!”

-Arnold

“Marieke heeft mij kennis laten maken met Body Mind Release. Ik was daar nog niet bekend mee en raakte er nieuwsgierig naar. Ik was zelf zoekende op het moment naar iets was mij verder kon helpen en toen kwam Marieke op mijn pad. Ik hoopte dat dit voor wat verlichting ging zorgen en een positievere kijk naar mijzelf. Dit was ook mijn grootste behoefte.  
Ik vond het traject bijzonder, omdat ik elke week andere emoties ervaarde. In het begin had ik niet door dat ik zo bewust bezig was, maar gaandeweg werd mij steeds duidelijker hoe bewust ik juist bezig ben met mezelf. Het heeft mij veel nieuwe inzichten gegeven in mijzelf. Ik ben in gaan zien en heb gemerkt, dat ik zelf veranderingen kan aanbrengen in de negatieve gedachten en overtuigingen die ik had. Patronen doorbreken voelt eerst raar want dat ben je niet gewend. Maar het is mooi om die verandering te merken, dat je ook op een positievere manier naar dingen kan kijken of kan voelen.

Marieke is een hele fijne en lieve vrouw. Ik vind het heel mooi om te zien hoe betrokken ze is bij je proces. Als het even niet gaat kan je contact met haar opnemen en staat ze altijd voor je klaar, ze weet dan precies de juiste vragen te stellen en dingen te zeggen om weer even rustig naar jezelf te kijken en weer bewust verder te gaan, maar ook juist bij de overwinningen en mooie momenten is ze heel betrokken. Ondanks dat ze zegt dat ik het zelf doe, had ik het zonder haar niet gekund!”

-Nikki

“Heel open minded ben ik met Marieke in het Body Mind Release traject gestapt. Ik wist eigenlijk niet zo goed wat ik ervan kon verwachten, maar na wat ik er over had gelezen sprak het mij erg aan. Onder andere omdat ik hoogsensitief ben en spanning op mijn lijf sloeg. Daar wilde ik graag gerichter mee aan de slag.

Ik ontdekte samen met Marieke, onder andere door het maken van een afhankelijkheidsschema, dat ik emoties van dierbaren overnam en deze als de mijne ervaarde. Door Body Mind Release leerde ik om negatieve gedachten, gevoelens en overtuigingen los te laten en deze te vervangen door positieve overtuigingen. Het is een heel traject, maar zeker de moeite waard.

Bij Marieke voelde ik mij meteen op mijn gemak. Ze weet waar ze over praat en spreekt ook uit ervaringen en dat maakt het fijn. Ze neemt de tijd en ook mag je haar altijd appen. Mijn mindset is compleet veranderd, ik sta positief in het leven en het heeft me meer gebracht, dan waar ik op heb durven hopen. Ik kan het iedereen aanraden!”

-Aletta

“Al een geruimte tijd kampte ik met fysieke problemen. Aanvankelijk had ik angst voor een ernstig onderliggend probleem, maar dit bleek ongegrond. Langzamerhand kwam ik erachter dat deze problemen geen medische oorzaak hadden, maar dat mijn lichaam in de proteststand was geschoten. Ik zat veel in mijn hoofd, had een kort lontje, was besluiteloos en dat zorgde weer voor veel spanning. Dit patroon was zeer waarschijnlijk al heel lang aanwezig.

Aangezien ik totaal geen type ben voor een psycholoog of psychiater, ben ik via mijn vriendin in contact gekomen met Marieke. Zij bood mij via de Body Mind Release therapie een verfrissende en praktische kijk op de werking van het brein.

Via een coachingsessie van 7 sessies heeft Marieke mij bewust gemaakt van aangeleerd gedrag en bijbehorende patronen. Op basis van een hele pragmatische aanpak heeft zij mij bewust gemaakt dit te doorbreken.

Marieke is uitermate betrokken en ze heeft mij ontzettend geholpen om mij weer beter te voelen. Marieke is een hele fijne coach en gesprekspartner en ik kan iedereen aanraden om dit traject met haar aan te gaan.”

-Stefan

“Na mijn burn-out bemerkte ik verschillende gedachten en overtuigingen bij mij waar ik last van had. Ik had moeite met grenzen stellen, vooral in relatie met mijn gezin. Ik miste de overtuiging om goed voor mijzelf te zorgen. Toen kwam ik in contact met Marieke. Zij leerde mij dat alles wat je ervaart en opmerkt in je omgeving, iets zegt over jezelf. Dat was voor mij, met mijn hooggevoeligheid, een bijzondere ervaring.

Tijdens het programma ga je negatieve gevoelens loslaten en positieve gevoelens weer terughalen. Dit heeft veel emotie bij mij opgeroepen. Het besef, de bewustwording dat bepaalde patronen enorm gevoelig liggen bij mij, was intens om te beleven, super mooi om te beseffen. Tijdens het traject merkte ik verandering in mijn gedrag en overtuigingen. Ik leerde mijn grenzen aan te geven en tijd voor mijzelf in te plannen. Dit voelde als een verlichting, alsof er een last van mijn schouders was gevallen. Ik sta meer in mijn eigen kracht. Dit zorgt ervoor dat ik bij mijn eigen energie blijf en mij veel minder laat beinvloeden door de energie van andere mensen.

Dus als je behoefte hebt om je persoonlijkheid naar een hoger niveau te tillen, als je wilt werken aan oude, vaste patronen en deze wilt doorbreken, dan kan ik Marieke zeker aanbevelen. Het heeft mij erg veel gebracht!”

-Marjolein

“Ik ben via een linkedin oproep bij Marieke terecht gekomen. Ik ben herstellende van een burn-out en wilde meer zicht krijgen op mijn belemmerende overtuigingen en was wel een beetje klaar met het alleen maar praten daarover. Ik ben meer een doener en daarom sprak mij deze methode ook aan. Het is een hele praktische methode waarbij je d.m.v. dagelijkse oefeningen belemmerende overtuigingen los laat, maar er vervolgens ook weer nieuwe (positieve) overtuigingen tegenover zet.

Toen ik daarover met Marieke in gesprek kwam, werd ik nog meer enthousiast. Zij spreekt veel uit haar eigen ervaring met de methode en heeft daarbij een aanstekelijk enthousiasme. Ze staat voor veel dingen open, gaat flexibel met de methode om en sluit erg gemakkelijk aan bij de persoon die zij tegenover zich heeft.

Het traject heeft mij meer inzicht in mijn belemmerende overtuigingen gegeven en heeft mij handvatten geboden om hier iets positiefs tegenover te zetten. Het past in het gehele bewustwordingsproces waar ik nu in zit en geeft vooral een praktische aanvulling.

Ik kan een BMR-traject bij Marieke aanraden. Marieke is down to earth, enthousiast, praktisch en flexibel.”

-Maaike