Home » Mijn groei en ontwikkeling » Het bekende pad of het avonturen pad?

Het bekende pad of het avonturen pad?

door | 23 mei, 2023 | Mijn groei en ontwikkeling

   “Kies jij nooit voor het  avonturen pad??”

Met een verbazing in haar blik blijft ze stil staan. Ik kijk haar aan en de vraag komt bij me binnen. Het bos met zijn prachtige kleuren en geuren laat ons een kronkelpaadje zien. Ik loop op een breed pad en zij staat aan het begin van het kleine paadje. “Kom, we gaan het avonturen pad wandelen!”

“Huh, echt?” zeg ik. “Ik kies altijd voor het rechte pad!” Ik lach en schrik eigenlijk van mijn antwoord.

Ik voel meteen dat mijn antwoord veel dieper gaat.

Wat betekent dat eigenlijk voor mij om te kiezen voor het rechte pad?

Dat rechte pad is lekker makkelijk, veilig en weet ik wat het mij brengt. Het niet weten, de ongemak en onzekerheid voelt niet fijn dus kies ik liever voor het bekende, het vertrouwde.

Het besef dat ik hier vaak onbewust en bewust voor kies, komt bij me binnen.

Ik voel een kriebel in mijn lichaam en raak nieuwsgierig.  Is het niet veel leuker en spannender om te ontdekken wat er op dat avonturen pad ligt te wachten?

Het kronkelpaadje is niet heel goed zichtbaar en ik heb geen idee waar het pad naar toe gaat. Ik voel meteen dat dit precies is wat ik mag gaan uitproberen.

Oh, kiezen voor het kronkelpad voelt ineens zoveel groter.. alsof dit iets is wat ik vaker mag gaan doen!

Er verschijnt een lach op mijn gezicht en zeg krachtig: “ja, ik kies voor het avonturen pad!”

Ik loop het kleine paadje op en wat is het prachtig! Door alle bosjes en takken zie ik het zonlicht schijnen en de natuur is zo mooi! Het paadje bestaat uit vele andere paadjes en we kiezen elke keer weer opnieuw. Wat heb ik een lol en voel ik een vrijheid in mezelf. Ik kan gewoon kiezen en het onbekende is niet eens zo spannend!

Ja.. dit mag ik meer gaan doen. Ontdekken, onderzoeken en vertrouwen op het gevoel dat ook een avonturenpad mij leidt naar een plek dat goed is voor mij.

Ik voelde al een langere tijd dat het bekende, het veilige niet meer zo lekker zat..  wat zal er nog meer op mij liggen wachten. Als ik zo blijf doorgaan weet ik precies hoe het verder zal gaan.

 

Inmiddels kan ik je vertellen, uit eigen ervaring, dat het avonturenpad echt aan te bevelen is!

Een groot persoonlijk voorbeeld voor het kiezen van het avonturenpad was om mijn baan na 21 jaar op te zeggen. Te ontdekken en onderzoeken wie ik ben zonder deze baan en waar ik mijn kwaliteiten verder kan ontwikkelen. Onbekend maar vooral heel leuk en met hetzelfde gevoel als toen ik in het bos de keuze maakte om het avonturenpad te wandelen!

Hoe is dit voor jou? Welk pad bewandel jij nu? Bekend en vertrouwd of juist onbekend en vol avonturen?

Laat het mij weten in de reacties hieronder.

 

Over mij

In mijn blogs deel ik met veel plezier mijn eigen reis van persoonlijke groei en ontwikkeling. En neem ik situaties, uit mijn coachpraktijk, mee waarbij het thema “herpak de regie van je leven” centraal staat.

Lees hier mijn meest recente artikelen

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin