Home » Mijn groei en ontwikkeling » Van jezelf klein maken naar jezelf groot voelen

Van jezelf klein maken naar jezelf groot voelen

door | 23 mei, 2023 | Mijn groei en ontwikkeling

Mezelf klein maken, dat heb ik een groot deel van mijn leven gedaan. Nu hielp mijn lengte mij ook niet echt mee want met 154cm ben ik nu eenmaal klein. Jongste en kleinste van het gezin, kleinste in de klas, werd altijd veel jonger geschat en op stap gaan werd pas leuk toen ik 20 was!

Dat mijn fysieke kenmerken mij klein maakte was 1 ding maar ook mentaal kon ik mezelf behoorlijk klein maken.

Zoals vaak in het leven zorgen vervelende gebeurtenissen voor keerpunten. Dat was bij mij ook het geval. Ik kwam hierdoor stap voor stap tot het besef dat ik mezelf tekort deed, dat ik het belangrijker vond om te zorgen voor een ander in plaats van zorgen voor mezelf, dat ik weinig geloof in mijn eigen kunnen had, dat ik vaak voor de veilige weg koos en vooral mensen met een duidelijke mening liet spreken en mezelf stil hield. Ik zette mezelf op de laatste plaats.

Tot 4 jaar geleden.. mijn huwelijk kreeg de zoveelste klap te verwerken en dat moment zorgde voor een hele duidelijke ommekeer! Ik voelde zo sterk in mezelf.. dit pik ik niet meer. Nu kies ik voor mezelf!

Door de keuze te maken om de focus te leggen op mezelf in plaats van een ander, kwam het bewustzijn proces op gang.

Ik begon aan de opleiding tot emotiecoach en leerde over emoties en gedachtes. Ik leerde dat emoties ons feedback geven op wat we denken, dat we naar ons lichaam kunnen luisteren en hoe je weer in volledige verbinding kan komen met je hoofd (gedachtes), hart (gevoel) en buik ( emoties).

Ik werd de observator van mijn gedachtes en vanuit die positie kon ik steeds duidelijker zien welke beperkende gedachtes er in mijn hoofd speelden, wat mijn emoties waren en welke boodschap ze hadden. Ik kon vanuit daar kiezen! En zo stap voor stap weer terug in verbinding komen met meZelf.

En zo ging ik laagje voor laagje aan en groeide het vertrouwen, het geloof en het gevoel dat ik het waard ben. Dat ik ook mag kiezen voor mezelf, ook al is dat iets anders dan wat mijn veilige omgeving zou kiezen.

Die weg was best spannend, verdrietig en soms ook echt niet fijn.

Alleen elk klein stapje die ik zette voor mezelf gaf mij zo’n een goed gevoel. Het vertrouwen dat ik naar mijn eigen gevoel mocht luisteren, werd sterker.

Zo bleef ik mijn koers volgen en veranderde de spanning in kracht, verdriet in vreugde en de onfijn in zo’n fijn gevoel!

Dit is de weg! Dit is mijn weg!

Het heeft mij de afgelopen 4 jaar erg veel gebracht! Zoveel zelfontwikkeling, bewustwording, inzichten, loslaten, groeien, uit de comfort zone stappen en nieuwe kennis.

Het volgende avontuur beleef ik nu met mijn eigen coach praktijk waar ik mijn passie voor de Body Mind Release methode mag uitdragen.

Ik ben er voor iedereen die er klaar voor is om positieve veranderingen in zijn of haar leven te gaan ervaren.  

Ben jij klaar om echt actief aan de slag te gaan met jezelf?

Wil jij gaan zien dat de klachten die je ervaart en waar je mee worstelt, veroorzaakt worden door belemmerende gevoelens, gedachtes en overtuigingen?

Ben jij klaar om alles wat jou niet meer dient, los te laten?

Ben jij toe om verloren positieve gevoelens terug te gaan halen?

Wil jij nu eindelijk die stappen gaan zetten in je leven wat je al zo lang tegenhoudt?

Zeg JA tegen jezelf, zet die stap en kies ervoor om jezelf groot te voelen!

Laat het mij weten en dan begeleid ik je graag naar die mooie weg…

Over mij

In mijn blogs deel ik met veel plezier mijn eigen reis van persoonlijke groei en ontwikkeling. En neem ik situaties, uit mijn coachpraktijk, mee waarbij het thema “herpak de regie van je leven” centraal staat.

Lees hier mijn meest recente artikelen

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin