Home » Mijn groei en ontwikkeling » Waar ik zo blij van word

Waar ik zo blij van word

door | 4 jun, 2023 | Mijn groei en ontwikkeling

Weet je waar ik nu echt blij van word…

“Ben je er klaar voor Marieke?”

“Zet de timer op 3 minuten en schrijf de dingen op waar je blij van wordt”.

Yess, ik heb zin in deze oefening!

Ik begin met schrijven en kom helemaal in een goede vibe.

Oh, ik vind het heerlijk om te praten met andere mensen over persoonlijke groei en de inzichten die we krijgen. Ik geniet van het lezen van inspirerende boeken waar persoonlijke groei centraal staat, de kennis die ik dan krijg, het groeiproces en lessen van de schrijvers, boeken over spiritualiteit, de wet van de aantrekking. Daar ga ik helemaal van aan!

Ik kan echt genieten van dansen op heerlijke dansmuziek. Lekker meezingen en opgaan in die fijne energie!

Ik geniet van inspirerende podcasts die ook over persoonlijke groei gaan en waar ik weer fijne inzichten krijg over mezelf en de fase waar ik in zit.

Ik geniet van het wandelen met onze hond. Heerlijk in de natuur, een moment voor mezelf en voldaan thuis komen. Ik vind het ook heerlijk om te wandelen met vrienden, dan krijg ik zoveel energie van de goede gesprekken die we voeren..

Ik word zo blij van… oh de timer gaat af!

Wat is dit een heerlijke oefening!

Nu vraagt ze mij om weer 3 minuten te gaan schrijven, maar deze keer over de dingen waar ik niet blij van word.

Ik start en het eerste wat ik opschrijf is al het regelwerk voor bijvoorbeeld mijn bedrijf, maar dat kan ook allerlei ander uitzoekwerk zijn. Dat stel ik liever uit.

En daarna blijf ik maar schrijven dat ik niet weet waar ik niet blij van word.

Tja, de kinderen die hun rommel laten slingeren, maar dan schrijf ik weer op dat ik niet weet waar ik niet blij van word

Het zal er toch wel zijn?

Oh ja, mensen die in het negatieve blijven hangen. Die veel zeuren en liever blijven hangen in de problemen die ze hebben. Daar word ik zeker niet blij van!

Maar verder kom ik niet en blijf ik maar schrijven dat ik niet weet waar ik niet blij van word.

Ik schrik als het alarm afgaat. De tijd is voorbij..

Zo, dit is best opvallend en interessant.

Het gaat mij blijkbaar veel makkelijker af om positieve dingen te noemen als negatieve.

En daar is dan meteen weer dat stemmetje die zich afvraagt; is dat wel oké? Is het niet een beetje overdreven om zoveel positieve dingen op te schrijven?

Ik herken dat stemmetje natuurlijk.

Mijn enthousiasme en positieve houding werd regelmatig afgeremd door mijn omgeving.

Ik liet dat gebeuren en koos ervoor me aan te passen.

Ik herinner nog momenten dat ik helemaal vrolijk en vol energie aan het dansen was. Er werd naar mij gekeken met een afkeurende blik en ook werd er wel gezegd dat ik even wat minder moest doen.. niet zo overdreven. Of opmerkingen in de trant van “zij altijd met haar positiviteit”.

Eigenlijk had de ander een probleem die ik ging oplossen door zelf een stap terug te doen.

In de afgelopen jaren ben ik me ervan bewust geworden dat ik een heel groot deel van mijn leven me heb aangepast aan een ander. Een patroon waarbij ik vooral bezig was met het een ander naar de zin maken. Meepraten met de mening van een ander terwijl ik het anders voelde. Ik vond het lastig om mezelf duidelijk te verwoorden dus koos ik voor ja-knikken of hield ik mezelf stil. Dat voelde zeker niet fijn maar dat gevoel was beter dan tegen de weerstand in gaan. Dat ik het belemmerende patroon zo in stand hield, daar was ik toen nog niet bewust van.

Inmiddels is het bewustzijn enorm gegroeid en voel ik steeds dieper dat ik er ook volledig mag zijn! Ik ben een vrouw die positief in het leven staat. Een vrouw die enthousiast is en volop geniet van de groei die ze doormaakt.

Ook ik heb de nodige vervelende situaties meegemaakt waarbij ziekte, huwelijksproblemen, financiële tegenslagen, zorgden voor gevoelens van pijn, verdriet, onmacht en wanhoop.

En toch kwam ik elke keer weer uit die moeilijke fases. Ik ben bewust geworden van de belemmerende patronen die ik had opgebouwd, ik ben die patronen gaan doorbreken en stap voor stap sterker geworden. Ik voel ontzettende veel liefde voor mezelf en vanuit daar is liefde geven een hele andere beweging. Van binnen naar buiten en dat voelt heerlijk!

Deze oefening is weer een duidelijke bevestiging dat ik mij mag focussen op het positieve. Gewoon omdat dat is wie ik ben!

En zo ben ik dus ook als coach.

Ik krijg ongelofelijk veel energie van het begeleiden van mensen die ook open staan voor groei. Die de moedige stap willen zetten om met zichzelf aan de slag te gaan. Die niet meer vluchten, maar bereid zijn om de pijn en ongemak aan te kijken en los te laten. En klaar zijn om positieve veranderingen in hun leven te gaan zien en ervaren.

Dus als je kiest voor mij als jouw coach dan ga je deze positieve energie ook ervaren. Houd je daar niet van, dan ben ik niet jouw coach en dat is helemaal oké!

Ben je benieuwd of ik ook iets voor jou kan betekenen? Neem dan gerust contact met mij op en plannen we een gratis kennismakingsgesprek.

En doe deze oefening ook voor jezelf en laat me weten of het jou nog inzichten geeft.

Ik kom graag met jou in contact!

Over mij

In mijn blogs deel ik met veel plezier mijn eigen reis van persoonlijke groei en ontwikkeling. En neem ik situaties, uit mijn coachpraktijk, mee waarbij het thema “herpak de regie van je leven” centraal staat.

Lees hier mijn meest recente artikelen

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin